Kilka słów o naszej Piekarni-Cukierni
Pół szklanki historii, dwie łyżki talentu, szczypta rodzinnego wsparcia…
Początki Piekarni Stosiek
Piekarnia rodziny Stosiek powstała w 1927 roku. Jej założycielem był Karl Stosiek, mistrz piekarnictwa, którego mistrzowskie wyroby szybko stały się najbardziej pożądanymi wypiekami w całej okolicy.
Następnie zakład przejął syn Karla – Karol, który unowocześnił piece i wprowadził nowe receptury. W 1982 roku piekarnię przejął piekarz trzeciego pokolenia – Krystian Stosiek i prowadzi ją po dziś dzień.
Nasza piekarnia dziś
Ostatnie 27 lat Piekarni Stosiek to czas wielkich przemian – ciągłe modernizacje dziedzictwa, poszerzanie horyzontów oraz promowanie krajanki i kołacza śląskiego, za co otrzymaliśmy w 2007 roku pierwsze miejsce w konkursie „Najlepsza potrawa regionalna”.
Powstanie cukiernictwa
Od roku 1988 rodzinna firma Stosiek rozszerzyła swoją działalność o cukiernię, która wspaniale prosperuje już 21 lat, wciąż poszerzając asortyment o nowe, smaczne wypieki.
Trzon załogi tworzy trzech dyplomowanych mistrzów cukierniczych. Cukierniczki często biorą udział w różnych kursach, gdzie doskonalą swoje umiejętności oraz pobudzają swoją kreatywność.
Zachęcamy do spróbowania naszych produktów
Zapraszamy Państwa serdecznie do sklepów do których dostarczmy nasze produkty. Codziennie świeże wypieki – pieczywo, ciasta i torty, krajanki, pączki, drożdżówki i inne.
Przyjmujemy także zamówienia na ciasta – na miejscu bądź telefonicznie.